La colegiul nostru s-a desfășurat activitatea „Chimia din bucătărie – experimente și inovație alimentară”

În data de 4 Martie 2025, la colegiul nostru s-a desfășurat activitatea Chimia din bucătărie – experimente și inovație alimentară organizată în cadrul Săptămânii Meseriilor.

La colegiul nostru s-a desfășurat activitatea "Chimia din bucătărie - experimente și inovație alimentară"

La colegiul nostru s-a desfășurat activitatea "Chimia din bucătărie - experimente și inovație alimentară"

La eveniment au participat 77 de elevi din clasele a XI-a E, a XI-a D și a XII-a C, alături de profesorii diriginți Hrimiuc Corina Liliana, Cujbă Cristina Mihaela și Simion Daniela Olga.

Sub coordonarea cadrelor didactice universitare dr. ing. Gâtlan Anca și conf. univ. dr. ing. Ropciuc Sorina, împreună cu studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară din Suceava, elevii au realizat experimente practice, precum determinarea acidității apei, studiul celulei de drojdie la microscop și tehnici de gastronomie moleculară. Activitatea a oferit o perspectivă aplicată asupra chimiei în domeniul alimentar, stârnind interesul și curiozitatea participanților.

În cadrul Săptămânii Meseriilor, elevii no;tri au avut oportunitatea de a participa la o activitate educativă și interactivă desfășurată în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității Ștefan cel Mare”Suceava. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Chimia din bucătărie – experimente și inovație alimentară”, a oferit elevilor o incursiune fascinantă în știința din spatele preparatelor culinare.

Activitatea a fost coordonată de cadre didactice universitare dr. ing. Gâtlan Anca și conf. univ. dr. ing. Ropciuc Sorina și profesorii Hrimiuc Corina Liliana, Cujbă Cristina Mihaela și Simion Daniela Olga de la școala gazdă, alături de studenți ai facultății, care au ghidat elevii în realizarea unor experimente captivante. Participanții au descoperit fenomene chimice esențiale pentru industria alimentară, precum și tehnici utilizate în bucătăria moleculară.

Prin această inițiativă, organizatorii și-au propus să inspire cei 77 de elevi participanți din clasele a XI-a E, a XI-a D și a XII-a C să aprofundeze cunoștințele despre știința alimentelor și să înțeleagă legătura dintre chimie și arta culinară.

Evenimentul a evidențiat importanța parteneriatelor educaționale în formarea viitorilor specialiști din domeniul industriei alimentare și a demonstrat că știința poate fi nu doar utilă, ci și extrem de captivantă atunci când este aplicată în mod creativ și inovator.

Scroll to Top
Sari la conținut