Eminescu – senin în calea vânturilor, valurilor

Și parcă peste tot și peste toate, dincolo de frământările și de durerile în care omenirea se zbate, vine o zi de 15 ianuarie când cerul se înseninează și ne picură în suflet poezie.

Eminescu - senin în calea vânturilor, valurilor

E anul acesta o zi închinată marelui poet când nu ne mai întâlnim la Colegiul Tehnic Petru Muşat cu scriitori, profesori și elevi pentru a-l omagia pe Mihai Eminescu. Dar frumusețea poeziei și căldura sufletelor nu trebuie să apună. Poate, mai mult ca oricând, suntem împreună (deși ne vedem cu elevii doar pe ecranele calculatoarelor) și vorbim despre Eminescu și cu Eminescu.

Profesoarele liceului: Mihaela Neacșu, Luminița Vatamaniuc, Ofelia Ducec au avut pe 15 ianuarie întâlniri online cu elevii în care au redescoperit frumusețea creației eminesciene. Doamna profesoară Mihaela Neacșu a rezervat, în cadrul orelor de curs, momente închinate poetulul, captând emoția elevilor cu piesa Eminescu interpretată de Doina şi Ion Aldea Teodorovici pe versurile lui Grigore Vieru. Apoi spre delectarea intelectului a apelat la câteva jocuri educaționale interactive, în format digital, referitoare la opera și biografia poetului de pe platforma – resursă digitală Wordwall.

Doamna profesoară Luminița Vatamaniuc a desfășurat activitatea on-line, Dor de Eminescu, activitate extracurriculară dedicată omagierii marelui poet, care a urmărit o selectare a informaţiilor privind biografia şi opera poetului nepereche, precum și recitarea unor poezii eminesciene. 

Doamna profesoară Ofelia Ducec a organizat, alături de colegele sale, Mihaela Neacșu și Luminița Vatamaniuc un concurs de prezentări Power Point la clasele de liceu și de desene la clasele de învățământ profesional cu titlul Eminescu, între mit și realitate. Concursul se va desfășura pe tot parcursul lunii ianuarie, iar premierea celor mai bune creații va avea loc pe data de 28 ianuarie. Creațiile elevilor vor fi introduse în biblioteca virtuală a Colegiului Tehnic Petru Muşat, bibliotecă ce adună toate materialele didactice produse de elevi și profesori în perioada desfășurării învățământului online ca suport și ajutor pentru toți cei interesați

Toate aceste activităţi au avut drept scop cunoaşterea şi respectarea de către elevi a valorilor culturale naţionale, însuşirea cunoştinţelor prin intermediul activităţilor omagiale, creşterea interesului pentru lectură şi sensibilizarea elevilor faţă de opera eminesciană.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top