Miercuri, 13 Octombrie 2021, colegiul nostru a marcat Ziua Mondială a Alimentației în cadrul proiectului educațional Alimentația sănătoasă.
Activitatea, organizată în parteneriat cu nutriționistul – dietetician Bălănucă Daniela, a fost coordonată de prof. Irimia Oana Vasilica în colaborare cu echipa de proiect prof. Cujbă Cristina, prof. Simion Daniela, prof. Bolohan Camelia, prof. Tapalagă Mihaela, prof. Tapalagă Delia, prof. Cărnăreasa Ionela, prof. Rusu Florica.
La eveniment au participat 130 elevi din clasele IX-XII, liceu și școală profesională, profilul Turism și alimentație.
În cadrul manifestării s-au realizat următoarele activități cu elevii:
- prezentări ppt-uri pe tematica proiectului;
- studierea diferitelor alimente;
- studierea etichetei diferitelor produse alimentare;
- realizarea unor tipuri de mic dejun sănătos.
Proiectul și-a propus să conştientizeze participanţii să promoveze un comportament alimentar sănătos și adecvat sănătăţii fizice şi psihice în rândul elevilor, să cunoască porția corectă de alimente necesare zilnic, să încurajeze adoptarea unui mic dejun sănătos, să încurajeze adoptarea unui comportament sănătos în perioada examenelor și să citească corect eticheta produselor alimentare.
Scopul proiectului educațional Alimentația sănătoasă este adoptarea unui stil de viaţă sănătos în rândul elevilor bazat pe o alimentație sănătoasă și are ca obiective promovarea unor comportamente alimentare sănătoase adecvate sănătăţii fizice şi psihice a elevilor, creşterea numărului de elevi care înlocuiesc dulciurile cu fructe şi consumă zilnic legume, adoptarea unui mic dejun sănătos și a unui comportament sănătos în perioada examenelor.