Meseriile jurnalismului

Conferinţa online Meseriile jurnalismului (Les métiers du journalisme) a avut loc marți, 19 Ianuarie 2021, în Salle de la Chapelle din cadrul Liceului Ambroise Paré din Laval, Franța.

Meseriile jurnalismului

Realizată în cadrul proiectului Erasmus + – Găseşte-ţi drumul … Îndrăzneşte Europa! (Trouver sa voie… Oser l’Europe!), conferinţa a oferit oportunitatea celor doi parteneri, Liceul Ambroise Paré din Laval, Franţa și Colegiul Tehnic Petru Muşat din Suceava, România, să se întâlnească în mediul virtual şi să marcheze momentul oficial al deschiderii acestui parteneriat.

Meseriile jurnalismului

Jurnalista Julia Le Correc, invitat special, le-a prezentat elevilor celor două licee meseriile jurnalismului, conceptele de libertate a presei, fake news, dar şi informaţii despre mass-media din Franţa şi deontologia jurnalistului. Aceste informaţii au fost ilustrate prin fragmente de reportaje, precum şi exemple concrete din cariera de jurnalist a invitatei. Sesiunea de întrebări şi răspunsuri, la care au participat atât elevii, cât şi profesorii, a relevat importanţa libertăţii de exprimare şi implicarea cetăţenilor în dezbaterile democratice.

Meseriile jurnalismului

Meseriile jurnalismului

Conferinţa se constituie ca punct de plecare pentru cele 8 ateliere care se vor derula în perioada ianuarie – mai 2021 şi se vor concretiza într-un carnet de bord al elevilor, pentru a-i ajuta în descoperirea de noi meserii. Elevii români vor putea participa la aceste ateliere online, alături de cei francezi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top